• CONTACTE

Estació

Meteo El Masnou és una estació meteorològica situada en la Vila del Masnou concretament en la Zona de Ocata (Barcelona).

Mogut per la necessitat d'estar informat de les condicions meteorològiques de la nostra zona, vaig decidir llançar-me al projecte d'instal·lar una estació meteorològica.

Oficialment comença a funcionar el 22/05/2013 i des de llavors, a part d'oferir informació pràcticament en temps real actualitzant les dades del panell principal cada 15 segons, s'emmagatzemen les dades ocorregudes a El Masnou cada dia, dades diàries de manera extensa, resums diaris de mínimes i màximes i resums mensuals emmagatzemats en una taula de dades anuals.

L'equip que estem utilitzant actualment és una estació DAVIS Vantage Vue. Conté sensors de pluja (pluviòmetre), humitat, temperatura, baròmetre, veleta i anemòmetre, col·locats de manera òptima per a obtenir la màxima precisió.

Aquest model d'estació és totalment autònom, és a dir, durant l'absència de llum solar s'alimenta mitjançant bateries, i durant el dia el fa amb unes petites plaques solars. La transmissió de les dades des de l'estació a la consola es realitza mitjançant ones de ràdio i es pugen a aquesta pàgina mitjançant wifi.

Tot això gestionat segons el programari WEEWX.

Davis vue l'estació meteorològica DAVIS VANTAGE VUE

Disposa d'un conjunt integrat de sensors (iss) altament resistent a la corrosió, a les inclemències del temps i al sol gràcies al protector solar. El iss és tremendament compacte, precís i s'integra a la perfecció en qualsevol ubicació. A més, disposa d'un panell solar que permet el funcionament del iss durant la llum solar i al seu torn carrega la bateria interna quan el panell solar perd la seva funció. Com a complement a aquesta mena d'alimentació disposa d'una pila de liti en cas de necessitat. La consola disposa de teclat i una pantalla gran lcd d'11 x 8 cm retroiluminada que permet configurar i visualitzar totes les variables meteorològiques tant de dia com de nit sense la necessitat d'un ordinador. La seva tecnologia i precisió és la millor del mercat. El iss pot enviar dades fins a 300 metres de distància amb una freqüència d'actualització de 2,5 segons convertint-la en una estació 10 vegades més ràpida que les de la competència. A més, la vantage vue és radi-compatible amb la vantage pro 2, és a dir, pot utilitzar la consola de la vantage vue amb el iss de la vantage pro 2, per exemple.

Característiques:

velocitat i direcció del vent. ( 3km/h a 290km/h)/(0° a 360°) temperatura i humitat interior i exterior. (-40ºc a +60ºc)/(0 a 100%) temperatura de sensació i punt de rosada. ( heat index i dew point) pluja actual i acumulada diària, mensual i anual. (cap de bestiar.0,2mm) intensitat de pluja. (en mm/h) pressió atmosfèrica actual i tendència. (en hpa) pronòstic meteorològic. Fase lunar i hora de posada i sortida del sol distancia sense fil sensors: fins a 300 metres funció weather center: màximes i mínimes diàries, canvis de temperatura per hora, canvis de pressió atmosfèrica i dades astronòmiques, incloent pluja d'estrelles. Proporciona fins a 50 gràfics diferents emmagatzema gràfics en pantalla de les últimes 24 hores, dies o mesos possibilitat de configurar fins a 22 alarmes simultaneges per a alertes meteorològiques weatherlink datalogger: amb interval d'arxiu configurable d'1 fins a 120 minuts en el qual inclou el programari per a emmagatzemar en una base de dades permanent els gràfics i dades registrades així com generar informes i exportar-los a fulls de càlcul i compartir-les en internet amb altres aficionats a la meteorologia.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meteo El Masnou es una estación meteorológica ubicada en la Villa de El Masnou concretamente en la Zona de Ocata (Barcelona).

Movido por la necesidad de estar informado de las condiciones meteorológicas de nuestra zona, decidí lanzarme al proyecto de instalar una estación meteorológica.

Oficialmente comienza a funcionar el 22/05/2013 y desde entonces, aparte de ofrecer información prácticamente en tiempo real actualizando los datos del panel principal cada 15 segundos, están almacenados los datos meteorológicos ocurridos a El Masnou cada día, clasificados en datos diarios de manera extensa, resúmenes diarios de mínimas y máximas y resúmenes mensuales almacenados en una tabla de datos anual.

El equipo que estamos utilizando en la actualidad es una estación DAVIS Vantage Vue. Contiene sensores de lluvia (pluviómetro), humedad, barómetro, temperatura, veleta y anemómetro, colocados de manera óptima para obtener la máxima precisión.

Este modelo de estación es totalmente autónomo, es decir, durante la ausencia de luz solar se alimenta mediante baterías, y durante el día lo hace con unas pequeñas placas solares. La transmisión de los datos desde la estación a la consola se realiza mediante ondas de radio y se suben a esta página mediante wifi.

Todo ello gestionado según el programario WEEWX.

IdiomaIcones


Temperatura

Humitat

Pressió

Velocitat del vent

Wind gust

Precipitació

Radiació solar

Neu

Temperatura aparent

Punt de rosada

UV

Visibilitat

Base del núvol

Evapotranspiració

Temperatura interior

Humitat interior


Sortida

Capvespre

Sortida de la lluna

Conjunt de la lluna

Time

Menu

Des de

To

Pantalla completa

Exporta com a imatge

Ajustos

Pàgina d'inici

Webcam

Taula

Gràfic

Mapa

Constant

Pujant

Caient

Avisos

Latitud

Longitud

Història

Ecplisi solar

Eclipsi llunar

GPS

Elevació

Dia

Mes

Any

Alta temperatura

Tempertura baixa

Dia

Nit

Primavera

Estiu

Tardor

Hivern